Onderzoek onder Jongeren wijst uit: Meer drugsgebruik door corona beleid

Recent onderzoek heeft wetenschappers de noodklok doen luiden. Het drugsgebruik neemt niet alleen in de recreationele sfeer toe. Ook blijkt school een broeiplaats voor drugs te zijn. Studenten proberen naar middelen te grijpen om hogere resultaten te kunnen behalen.

De meeste leerlingen en leraren gebruiken uppers om een zo hoog mogelijk bereik te halen. Onder deze stoffen zijn adderal, ritalin, concerta, cocaine en 3mmc.

Drugs om te leren & te ontspannen

Echter zijn naast stimulerende middelen ook downers populair. Dan moet u denken aan benzodiazepine en etizolam.

Eline Smit

Aanrader: Piracetam & Clonazolam. Maar nooit op school hihi. Bedankt he!

Peptide & Nootropics peptide

Dit is een smartdrug maar dan zonder negatieve bijwerkingen. Noopept is de meest populaire peptide. Onder de ampkines zijn idra-21, sunifiram en unifiram. De bekendste racetam is piracetam. Vandaag de dag zijn dit veel gebruikte termen. onder jongeren.

Een nieuw verschijnsel is nootropics. Dit is een smartdrug maar dan zonder negatieve bijwerkingen. Voorbeelden hier van zijn als volgt. Selank, peptides, racetams en ampkines.

In de scholen van Nederland worden steeds meer poppers gebruikt. Op middelbare scholen wordt poppers vooral gebruikt in de wcs. Het wordt vaak ook gezien als een homo drug.Voor de mensen die willen weten waar je dit kan halen. Zie het onderstaande.

Drugs OP DE WERKVLOER

Bijna iedereen kent wel de film ”Wolf of Wallstreet”. Dit heeft veel overeenkomsten met de realiteit. Natuurlijk is het een beetje overdreven. Echter is het wel gebaseerd op waarheden.

Werkgevers zullen eerder arbeiders aannemen die bereid zijn middelen te nemen die de arbeidsproductiviteit bevorderen.

Dokter-Drugs-werk-gezondheid-dilemma

Het vraagstuk productiviteit tegen gezondheid

Vanuit sommige hoeken komen dus al zorgwekkende geluiden naarvoren. Dit etische dilemma is dus een interessante ontwikkeling. Deze zullen wij ijverig gaan volgen.

Iemand die bereid is op een hoger niveau te functioneren zal inderdaad aantrekkelijker zijn voor een bedrijf dan iemand die niet dat risico wilt nemen.

Echter zijn de eerder genoemde nootropics niet een groot risico voor de gezondheid. Sterker nog velen zijn neuroprotective.

Wat betekent neuroprotective?

Dit betekent dat het je brein beschermd. Als je bijvoorbeeld een hersenschudding zou krijgen dan zal nootropics een positief verschil kunnen maken. Een leeuwendeel van deze substanties zijn voortgekomen door onderzoek naar alzheimer en parkinson’s disease. Zelfs crystal meth schijnt in kleine doseringen een positief effect te hebben op de behandeling van het voorgenoemde.

Partners

drugs-kopen-partner-webshop-achtergrond

T. van Dijk
Project Manager

Brandpunt is een Overheidsorgaan dat objectief onderzoek & media uitlichtingen verzorgt. Shinerzz is al jaren verbonden met dit orgaan.

drugs-testen-youz-pg-logo-partner

T. VAN BRONKHORST
PUBLIC RELATIONS

Youz is een zelfstandige organisatie met een voorbeeldfunctie. De PG Group heeft Shinerzz regelmatig bedient op het gebied van laboratorium R&D

post-nl-logo

O. PLIECZKA
Customer Support

Het is volledig zelfsturend & wordt vaak bestuurd door drugsfanaten en ex-junkies. Youz werkt uiteraard met PostNL.

DutchGerman
We zijn verplicht deze pop-up te laten zien. Shinerzz zal data nooit met overheden delen.