25 stuks etizolam pellets 1mg (GRATIS BEZORGD)

30,00

Etizolam kopen of 4-(2-Chlorophenyl)-2-ethyl-9-methyl-6H-thieno[3,2-f][1,2,4]triazolo[4,3-a][1,4]diazepine

Etizolam is ontwikkeld in 1983 in Japan (merknaam Etilaam) voor een aantal neurologische aandoeningen, waaronder slapeloosheid en angsten. Uiteindelijk bleek dat bij chronische bloeduitstortingen in de hersenen na neurochirurgie etizolam ook nuttig zou kunnen zijn. Het blijkt namelijk een antagonist (‘anti’) te zijn van bloedplaatjes activerende (PAF) receptors in het brein.

Uit al eerder verricht onderzoek is gebleken dat etizolam een halfwaardetijd heeft van ongeveer 3,5 uur en een ongeveer 6 keer sterker anxiolytisch (angst reducerend) effect dan diazepam.

Etizolam is een derivaat van een thienodiazepine en een analoog van een benzodiazepine. Bij etizolam is de benzeen ring vervangen door een thiopheen ring die verbonden is met R1 en R2 van deze diazepine ring. Daardoor behoort etizolam tot de thienotriazolobenzodiazepines. Je kunt triazolobenzo’s herkennen aan het einde van de naam. In plaats van “lam” of “pam” wordt het dan “zolam”. .

1 mg etizolam is equivalent aan 10 mg diazepam. Het effect van etizolam begint na 30-60 minuten in vivo, heeft een piek na 3-4
uur en de werking houdt in het algemeen 6-8 uur aan. Hogere doses kunnen langer doorwerken. Uit research (0,25 – 3 mg) blijkt dat de gemiddelde plasma eliminatiehalfwaardetijd 3 tot 4 uur bedraagt. De actieve metaboliet van etizolam, alfahydroxyetizolam, heeft echter een eliminatiehalfwaardetijd van zo’n 8,2 uur. Etizolam wordt volledig gemetaboliseerd door de lever.

Categorie: